Lokacija

Grad Poreč, dvorana Žatika

Grad Poreč, kao i cijela Istra, višenamjenskom dvoranom na Žatiki dobila je dragulja arhitekture, sporta, zabave, kulture i ekonomije. Smještena je tik uz prometnicu na samom izlazu iz Poreča prema Puli i Istarskom ipsilonu, te uz županijsku prometnicu Vrsar-Novigrad.

Sama dvorana sastoji se od velike dvorane s gledalištem u koju se spušta iz ulaznog ophodnog hodnika. Fiksno gledalište smješteno je s tri strane sportskih terena – s južne, zapadne i istočne strane.

Ukupni kapacitet fiksnih tribina iznosi 1.898 mjesta i 46 mjesta za VIP posjetitelje, te 46 invalidskih mjesta.

Kako doći do Poreča?

Poreč ima odlično uređenu infrastrukturu tako da Vaš dolazak automobilom može proteći neometano. Ako dolazite iz smjera sjevera pratite Ljubljana – Črni Kal – granični prijelaz Požane – Buzet – Vižinada – Poreč.

Ako stižete sa istoka pratite Zagreb – Rijeka – tunel Učka – Pazin – Baderna – Poreč.

Ako pak dolazite s juga pratite – Pula – Vodnjan – Bale – Sv. Lovreč – Poreč.

Ako dolazite avionom Vaše odredište je zračna luka Pula, udaljena samo 50 km od grada. Tada možete nastaviti autobusom, taxiem ili rent-a-carom.

Ako se odlučite na putovanje autobusom, postoje redovne linije iz Zagreba, Pule, Splita ili Dubrovnika.

Vlakom je moguće doći iz Ljubljane preko Divače u Buzet ili Pulu. Iz Zagreba se može stići preko Rijeke u Pazin koji je udaljen svega 30 kmod Poreča. Također vlakom možete stići i iz Italije.