Otvoreno četvrto izdanje Sport Festa

17 listopada, 2020

Danas je u porečkoj Valamar Diamant Event & Sport dvorani, uz prisutnost brojnih uzvanika, gostiju i predstavnika medija, svečano otvoren Sport Fest 2020. Tom prilikom se okupljenima obratio izvršni direktor Sport Festa Alan Balen i predstavio bogat sadržaj ovog sportskog vikenda. Otvorenje je zaključio gradonačelnik g. Loris Peršurić koji je tom prigodom naglasio kako se Poreč kao grad događaja i sporta posebno u ovakvoj specifičnoj godini veseli Sport Festu.

Nakon otvorenja, a prije početka konferencije dodijeljene su i JUMP nagrade za pojedince i organizacije iz svih društvenih sfera koji svojim radom i projektima promiču i poboljšavaju sport. Pobjednici u 8 kategorija bili su:

GRAD SPORTA – Grad Poreč
NOVO NORMALNO – SEHA liga
SPORTSKI MARKETING – NK Osijek
INOVACIJE U SPORTU – “Fit&fun mini trampolin”
SPORTSKI DOGAĐAJ – Vatrogasci Zagreb, Firefighter Stair Challenge
DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE –  HandbALL IN
SPORT ONLINE – KK Zadar
SPORTSKI TURIZAM – Sportsko rekreativna udruga Hakl na Taksiju

Prvi govornik konferencije bio je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, zatim proslavljeni vaterpolo izbornik g. Ratko Rudić te putem online predavanja trener NK Osijeka, g. Nenad Bjelica. Drugio dio konferencije zaokružili su predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza g. Marijo Možnik, Sara Kolak, Igor Blažinčić, Juraj Šebalj i Ivan Katanušić.

Na sajamskom dijelu predstavilo se nekoliko saveza, klubova, proizvođača sportske opreme i sportskih inovatora sa zanimljivim i interaktivnim sadržajem. Veliko zanimanje izazvalo je predstavljanje hrvatske VR igre Summer Sports na štandu Hrvatskog olimpijskog odbora u kojoj igrači mogu postati virtualni olimpijci u nekoliko disciplina pa je tako i Sara Kolak isprobala virtualno bacanje koplja.

Također su otvorene i tri izložbe:
Hrvatski sportski muzej – Franjo Bučar
Nik Titanik – sportske karikature
Filip Peraić – James Harden Illustrated

Drugi dan Sport Festa, 17.10. donosi još više uzbuđenja uz nastavak sajma i konferencije, Run Croatia utrke na 5 i 10 kilometara, dodgeball, flying disc i Red Bull BMX akrobacije koji su već poznati i iznimno popularni kod domaće publike.

Sport Fest završava u nedjelju 18.10. u 17h što svim zainteresiranim fanovima sporta daje dovoljno vremena da, s obzirom na uvjete i mjere, posjete ovaj jedinstveni događaj na odgovoran način. Organizatori podsjećaju kako su parking u sklopu Valamar Diamant Resorta i posjeta sajamskom dijelu Sport Festa besplatni.

Share This
%d blogeri kao ovaj: